Григор Димитров отпадна в третия кръг на Откритото първенство на Франция - 0:3 (3:6, 1:6, 2:6) срещу 15-ия в схемата Диего Шварцман (Аржентина).

Първата ни ракета направи цели 59 непредизвикани грешки, като изигра един от най-слабите си мачове от началото на годината. 

В третия сет той поведе с 2:0 след пробив, след което изтърва четири шанса да затвърди, така Шварцман върна брейка и до края направи серия, с която спечели мача.

Един от признатите специалисти на клей се възползва от по-бавните условия на корта заради по-хладното време и започна с два поредни пробива и аванс от 3:0 в първата част.

Димитров постепенно започна да намира играта си, върна единия пробив и намали за 2:3, а при 3:4 изтърва възможност да върне и втория брейк. В деветия гейм, обаче, българинът пак загуби подаването си, а с това и сета - първи загубен за него на "Ролан Гарос" до момента.

Във втората част Димитров видимо имаше физически проблеми и не оказа съпротива, като взе само един гейм. Така за него сезонът на клей приключи, сега ще се настройва за тревата и "Уимбълдън" (27 юни - 10 юли).

Симона Халеп призна за получена паник атака

Бившата №1 в света Симона Халеп заяви, че е получила паник атака по време на двубоя си срещу Цинвън Чжън във втория кръг на "Ролан Гарос".

Тя претърпя поражение от 19-годишната китайка с 6:2, 2:6, 1:6 и отпадна. Шампионката от 2018 г. поиска лекарска помощ в третия сет.

„Претърпях паник атака. Не знаех как да се справя, защото не ми се случва често. Не знам защо се случи, но ще опитам да си взема поуки от този момент, защото водех и играех добре, обясни румънската тенисистка. - Не можех да се концентрирам. След срещата се чувствах доста зле, но сега съм добре. Не мисля, че е нещо опасно.“

Циципас отново мина през труден мач

Миналогодишният финалист Стефанос Циципас измъкна втори пореден труден мач - 6:3, 7:6 (8), 6:7 (3), 7:6 (7) срещу Зденек Коларж за повече от четири часа. В първия кръг гъркът обърна от 0:2 сета Лоренцо Музети.

Марин Чилич също се класира за третия кръг след победа с обрат - 4:6, 6:4, 6:2, 6:3 срещу унгареца Мартон Фучович. Следващият противник на хърватина е Жил Симон. Представителят на домакините се наложи със 7:5, 6:1, 7:6 (6) срещу американеца Стив Джонсън. 

Седмият поставен във френската столица Андрей Рубльов отстрани аржентинеца Федерико Делбонис след четири сета и 6:3, 3:6, 6:2, 6:3.

В третия кръг прескочиха също Даниил Медведев, Каспер Рууд, Яник Синер, Давид Гофен и т.н.