България се докопа до 0:0 при гостуването на Грузия в четвъртия си мач от група С4 в Лигата на нациите.

Селекцията ни има три точки от първите четири мача и остават два, в които няма теоретичен шанс да се бори да първото място, но и никой не мисли за това след 2:5 срещу грузинците в Разград. 

Нашият съперник тази вечер е начело с 10 т., второто място е за Северна Македония със 7 т. след днешната си победа с 4:0 над Гибралтар.

Увеличава се периодът без победа като гост на България. За последно "лъвовете" спечелиха на чужд терен на 6 септември 2018 г. - 2:1 над Словения, отново в Лигата на нациите.

Днешният двубой мина под знака на катастрофата в петък вечер, довела до тежка черепно-мозъчна травма и операция на Тодор Неделев. Тимът ни излезе със специални фланелки преди двубоя с лика на халфа, а в 8-ата минута домакинската публика му ръкопляска, някои станаха на крака.

Грузия доминираше пред около 50 хиляди зрители и направи няколко пропуска. България не отправи нито един удар във вратата на съперника и не създаде голова възможност.

Първото полувреме премина изцяло за домакините, които отправиха общо девет удара по посока на българската врата срещу един за нашия тим (неточен). Грузинците искаха и дузпа при единоборство на Андриан Краев с Кварацхелия.

В 18-ата минута Мартин Минчев, който единствен опитваше да прави нещо в атака от българския състав за целия мач, проби от ляво и стреля в аут.

През втората част България опита да изнесе играта по-напред, а временният треньор Георги Иванов направи промяна на почивката, пускайки Георги Минчев вместо Атанас Илиев. 

Грузинците усилиха натиска и изтърваха няколко златни възможности. Веднъж Пламен Гълъбов изчисти топката на метър пред голлинията. При последвалото центриране Николай Михайлов изби топката при удар с глава отблизо.

България успя да направи няколко ялови атаки и да спре офанзивата на съперника. Малко преди края Грузия изтърва още една възможност.

Така двубоят завърши 0:0. БФС трябва да назначи постоянен национален селекционер, а през есента националите да победят Гибралтар като домакини, за да избегнат последното място. Имаме и гостуване на Северна Македония.