Тодор Неделев, който пострада при автобусна катастрофа при гостуването на националите на Грузия, беше преместен от интензивното отделение на Университетската болница в Тбилиси след претърпяната хирургическа интервенция, съобщи БФС.

От днес полузащитникът ще бъде в неврохирургичното отделение под наблюдението на проф. Шота Ингороква, който го оперира. Лекарят изрази задоволство от възстановяването на халфа, но не се ангажира с конкретни дати за неговото изписване от болницата.

"Става дума за сериозна операция и в момента не трябва да прибързваме със сроковете. Най-важното е Тодор да бъде спокоен и да бъде оставен да се възстанови възможно най-качествено", обясни пред БФС проф. Ингороква, който работи и в клиниката в Инсбрук (Австрия).

Тодор Неделев е в съзнание и е напълно контактен. Днес той бе посетен от представители на Българския футболен съюз и щаба на националния отбор, както и от ръководството на грузинската федерация. В следващите дни при него ще пристигне дългогодишната му приятелка, а в Тбилиси ще остане и лекарят на националния отбор доктор Бисер Бочев.