Мъжкият национален отбор на България по волейбол стартира със загуба в Лигата на нациите 1:3 (25:19, 19:25, 22:25, 20:25 ) срещу Сърбия в мач от група 2 в Отава. Това бе дебют за новия селекционер Николай Желязков в официален мач.

Той започна със следния състав: Георги Сеганов, Радослав Парапунов, Мартин Атанасов, Александър Николов, Светослав Гоцев, Алекс Грозданов, либеро - Мартин Иванов (Светослав Иванов, Аспарух Аспарухов, Добромир Димитров, Денис Карягин, Николай Колев).

България отбеляза страхотно начало в мача. Отличните изяви доведоха до ударен аванс - 5:0 и 8:3. Блокадата заработи, сервисът бе на ниво и в средата на гейма бе натрупана солидна преднина от 15:9, така геймът бе спечелен убедително с 25:19.

Във втория гейм ролите се размениха. „Плавите“ намериха себе си и се разиграха, докато в българския тим се видя спад, започнаха и непредизвикани грешки. Сценарият се повтори, но с обратен знак. След серия от пет поредни точки сърбите поведоха с 14:8, а впоследствие и с 16:9. Селекционерът предприе рокади, но те не доведоха до промяна. Съперникът продължи да диктува играта и затвори гейма в своя полза.

Третият гейм бе ключов в мача. Този път имаше равностойност и борба за всяка точка. В средата му „лъвовете“ имаха предимство от две точки - 17:15, но не съумяха да го запазят. Противниковият сервис доведе до пробив, бе направен обрат и сърбите дръпнаха с 21:19. Българите се доближиха на точка - 21:22, но само толкова.

Превъзходството на съперника продължи, като в четвъртия гейм преднината бе сериозна - 19:13. Нашите се амбицираха и показаха желание за битка с пет поредни точки, така се стигна до 20:22. Сърбия все пак не допусна обрат и спечели гейма за крайното 3:1.

С най-голям актив за България бе Радослав Парапунов с 14 точки. Александър Николов завърши с 13 точки. Светослав Гоцев добави 12 точки.

За Сърбия с 19 точки се отличи Миран Куюнджич.

Във втория си мач от Лигата на нациите българският отбор се изправя срещу Германия. Двубоят е на 10 юни от 23:30 часа българско време.