Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Николай Желязков е новият селекционер на националния отбор по волейбол за мъже, реши Управителният съвет на федерацията на заседание. Бившият играч наследява Силвано Пранди, на когото бе асистент. Договорът на Желязков е за една година.

Шефовете на родния волейбол изказват благодарност на Пранди за работата му по време на втория престой начело на българските национали.

Професора се завърна на поста в началото на 2019 г. Той не успя да класира селекцията на Олимпийските игри, но тимът се представи добре и италианецът запази поста. През май 2020 г. бе обявено, че в щаба му ще влезе Николай Желязков, като двамата оформят равноправен треньорски тандем. Все пак крайните решения вземаше Пранди.

Идеята беше Желязков трайно да наследи Пранди в близко бъдеще, поради което днешното решение не е изненада. Предимство е, че новият наставник познава отбора и няма да има нужда от време за адаптация.

Николай Желязков е дългогодишен национал в едни от най-силните периоди на представителния ни тим. Той е юноша на ЦСКА, като най-добрите му години преминаха с червения екип. До 2017 г. предвождаше младежките национали, а след това пое "Нефтохимик", с който стана шампион.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.