Саша Илич е новият старши-треньор на на ЦСКА-София, обяви официално клубът. Величието на "Партизан" бе фаворит за поста още след оттеглянето на Стойчо Младенов по-рано през пролетта, но тогава отказа и начело на "червените" застана Алън Пардю.

Договорът на Илич е за две години, а в неговия екип ще влязат четирима асистенти, които ще поемат отделните звена в тренировъчната, кондиционната и аналитична работа. Това са Величко Капланович, Милорад Пекович, Дарко Обрадович и Слободан Милинкович.

В близките дни ще стане ясен и окончателният състав на щаба за новия сезон. В понеделник, 6 юни, той ще изведе новия си тим на първа тренировка.

44-годишният Саша Илич доскоро бе начело на "Чукарички", с който поднесе приятна изненада в сръбската Суперлига, класирайки скромния тим на 3-то място. Все пак отборът завърши без него, след като Илич до голямо степен предизвика уволнението си, критикувайки съдия, че не е вдигнал червен картон на негов футболист. Точно тогава Стойчо Младенов си тръгна от ЦСКА-София.

Преди това Илич работи в различни юношески и младежки национални отбори на Сърбия, както и като помощник на Драган Стойкович в "репрезентацията" на западните ни съседи.

Като футболист Илич е в легенда на "Партизан", записвайки за белградския гранд цели 20 сезона. Той е играчът с най-много мачове в историята на „гробарите“, а във визитката му личат 11 шампионски титли и 7 купи на страната. Извън Сърбия състезателната му кариера преминава в "Селта", "Галатасарай", "Залцбург" и "Лариса".

Лятната подготовка на ЦСКА-София ще премине в няколко етапа. Всички футболисти, без националите, ще се съберат в Панчарево на 6 юни, като в първите дни са насрочени традиционните медицински изследвания и тестове.