Футболният свят окончателно се убеди, че "Реал" (Мадрид) може да губи, след като за четири дни записа две поражения, сложили край на рекордната серия от 22 поредни триумфа. Снощи "Атлетико" срази големия си градски съперник с 2:0 в първи 1/8-финал за Кралската купа на Испания на своя "Висенте Калдерон".

Реваншът е точно след седмица - идния четвъртък, а "белите" са изправени пред угрозата да се простят с един от трофеите, спечелени през миналата година.

Друг е въпросът доколко "Реал" държи да го защитава с всички сили, тъй като е ясно, че с предимство са титлите на Испания и Европа. Може би това е причината Карло Анчелоти да даде почивка на неколцина титуляри, след които Кристиано Роналдо и Икер Касияс. Неговият колега Диего Симеоне също не излезе с пълни сили, а пусна в титулярните 11 завърналият се преди броени дни на "Калдерон" Фернандо Торес.

А на терена си имаше битка, като за истинско дерби. "Реал" бе почти пълен властелин преди почивката, но не успя да отбележи. В 58-ата минута Серхио Рамос направи дузпа срещу Раул Гарсия, който сам се нае да я изпълни и откри резултата. В игра влезе Роналдо, но това не помогна на "лос меренгес". В 77-ата минута Хосе Мария Хименес направи преднината на "дюшекчиите" по-добра.

Така "Атлетико" отново не загуби от "Реал" след драматичния финал на Шампионската лига през месец май 2014-а в Лисабон.