Влизане като маскиран престъпник, нахлуване в кабинета на кмета, нелегално проникване в компютрите на Столична община, сваляне на знамето на Украйна от фасадата на сградата. Това не е виц, нито проява на тийнейджър след първа среща с етанола. Това е поредица от действия на заместник-председателя на Столичния общински съвет Борислав Иванов, който както броди из общината с "чорапогащник" с дупки за очите, нахлузен на главата, така е и председател на комисията по обществен ред и сигурност.

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) призна Русия за терористична държава. 99 членове на събранието подкрепили резолюцията, озаглавена "По-нататъшна ескалация на агресията на Руската федерация срещу Украйна". Само 1 от делегатите е гласувал въздържал се.

Посланиците на Русия и Беларус няма да присъстват на първото заседание на 48-ото Народно събрание следващата сряда. Това решиха депутатите след извънредна среща в парламента.

Съединените щати планират да създадат интегрирана система за противовъздушна и противоракетна отбрана в Украйна, каза на пресконференция в Брюксел, каза Марк Мили, председател на Обединения комитет на началник-щабовете на американския генерален щаб.

Обратно у нас - уволнен бе поредният директор на Александровска болница - след като ръководството влезе в спор със здравното министерство за финансовото състояние на лечебното заведение и за погасяването на старите задължения.