В Луганската област руските нашественици, под предлог, че търсят украински диверсанти, ловуват свои дезертьори. Това каза в "Телеграм" ръководителят на регионалното военно управление на Луганск Сергей Гайдай, цитиран от "Укринформ".

Според него не всички "частично мобилизирани" искат да се бият в Украйна на страната на Руската федерация, затова се опитват да се измъкнат.

"Докато издирват украински патриоти и диверсанти, както в Старобелск, руснаците откриват свои дезертьори. От последните има достатъчно в цяла Луганска област. Както и ранени окупатори. И така, в една от детските болници окупаторите поставиха ранените си редом до болните деца. Сред тях има бивши затворници, представители на частната военна компания "Вагнер". Поради липса на свободни места някои деца не бяха лекувани".

Болницата в Антрацит също е препълнена с руски затворници, допълва Гайдай.

"В редовете на колаборационистите също е неспокойно. Да, повечето от сепаратистите от Троицки район, които заминаха да работят за врага, са си взели безплатни отпуски и се опитват да навлязат дълбоко в Луганска област и, ако е възможно, в Руската федерация".