Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Това няма да е правителството, което ще предаде националния интерес".

Така шефката на кабинета на премиера Кирил Петков и говорител Лена Бориславова обобщи резултата от провелия се днес коалиционен съвет с основна тема българското вето за членството в ЕС на Република Северна Македония, която периодично поражда напрежение в коалицията. Бориславова затвърди, че въпросът ще мине задължително през Народното събрание.

Коалицията действа единно, заяви тя. И допълни, че сега трябвало да бъде оставена дипломацията да работи.

"Когато имаме доклад на Министерство на външните работи, в който се отчита напредък по българската позиция, ще имаме и предложение към Народното събрание", обяви тя.

Видимо доволен от коалиционния съвет бе и Станислав Балабанов от "Има такъв народ". Новина нямало, всеки потвърдил позицията си.

"Надяваме се на едни бъдещи действия на дипломатите от външно министерство и реакция от Северна Македония", заяви и той.

Бориславова коментира и чаканата актуализация на бюджета, за която към момента не се е чула и една цифра. Очаквало се в седмицата между 6 и 10 юни кабинетът "да се постарае" темата да бъде разгледана на първо четене в комисия.

"Обсъдихме как да подобрим законодателната дейност на коалицията и нейното единодействие. Това, което предстои, е важно както за пенсиите така и за всички други антикризистни мерки, които се гласуваха на предишния съвет. Заложехме срокове кога актуализацията трябва постъпи в НС, как депутатите ще работят заедно. Говорихме за необходимостта експертните коалиционни съвети да се свикват в по-ясен график, за да няма напрежение", обяви говорителката.

На парламентът му  предстоял и приемането на над 20 законодателни промени, заяви още тя във връзка с плана за възстановяване. И обобщи, че това бил един от най-позитивните коалиционни съвети до момента.

Коментари

Антон

Бавно, но славно се върви към заместване на бсп с герб в коалицията. В името на националния интерес разбира се..в тези безпрецедентни времена трябва да сме обединени

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.