С намигване на Фортуна, "Лудогорец" взе връх над ЦСКА-София в мач от 13-ия кръг на Първа лига - 2:1. "Червените" съжаляват ако не за пълен успех, то поне за точка в Разград. Но бяха близо и до пълен обрат.

Матиас Тисера откри в 9-ата минута, а 56-ата Амос Юга изравни. В 79-ата, в период от мача, в който съперникът им имаше преимущество, "орлите" стигнаха до победата с попадение на Якуб Пьотровски.

Така "Лудогорец" се изкачи на второто място в класирането с 26 точки - с една по-малко от лидера ЦСКА 1948, но и с два мача по-малко. "Червените" - също с 11 двубоя, имат 25.

"Лудогорец" можеше да открие във 2-ата минута, малко не достигна на Матиас Тисера да засече от 4-5 метра срещу вратата. Две минути по-късно гостите стигнаха до положение, но Браян Морено прати топката в аут.

В 9-ата шампионите откриха резултата. Дени Групер изведе Рик Джонатан по лявото крило, бразилецът подаде на Тисера, а аржентинецът без проблем преодоля Густаво Бусато от 6-7 м.

След попадението гостите бяха по-активни. В 34-ата те създадоха първата си сериозна голова ситуация. Тибо Вион центрира, Гарсес стреля с глава от упор, но уцели Пад, който улови пред голлинията.

В 43-ата минута столичани получиха нова възможност да застрашат противниковата врата след статично положение. Жираир Шагоян шутира от фаул, но вратарят на "Лудогорец" отново спаси, избивайки с крак.

Натискът на ЦСКА-София продължи и в началото на второто полувреме.В 56-ата ми нута с петия си удар във вратата "червените" изравниха. Точен беше Амос Юга, който засече с глава центриране от ъглов удар на Тибо Вион.

В 63-ата ЦСКА-София изпусна още едно положение. Вион центрира отляво към Морено, който от близка дистанция не уцели вратата.

Шест минути по-късно Юга блъсна в гръб резервата Бърнард Текпетей и разградчани поискаха дузпа, но Георги Кабаков не отсъди такава.

Домакините обаче стигнаха до победен гол в 79-ата минута. Полякът Якуб Пьотровски технично заби първия си гол с екипа на тима. Той получи пас от Дени Групер и по земя с десния крак прокара топката зад Бусато.

Минута преди края Пад спаси удар на Жираир Шагоян, а в допълнителното време Текпетей можеше да вкара и трети гол за домакините, но стреля извън рамките на вратата.