“Лудогорец” записа първа загуба този сезон в Първа лига - 0:1 като гост на столичния “Локомотив” в 12-ия кръг. Карлос Франса отбеляза единственото попадение в средата на второто полувреме.

Срещата премина с много картони, два от които червени - по един за двата отбора. “Локомотив” беше лишен и от публиката си, тъй като изтърпява наказание.

В 14-ата минута бразилският защитник на гостите Сисиньо си заработи червен картон. Най-напред удари с топката Франса, паднал на тревата, а след това го направи и с глава.

Минути по-късно “орлите" можеха да открият резултата, след като Игор Тиаго беше изведен на добра позиция от Кирил Десподов, но не успя да преодолее Александър Любенов.

Началото на второто полувреме беше за гостите от Разград, като в 53-ата минута Десподов можеше да даде преднина на своите. Той излезе сам срещу Любенов, но се забави, реши да го финтира и топката му беше отнета.

Само четири минути по-късно отново гостите можеха да открият резултата след триходова комбинация между Игор Тиаго, Каули и Десподов. Камен Хаджиев обаче с прекрасен шпагат блокира удара на последния и предотврати проблеми за “Локомотив”.

Домакините нанесоха своя удар чрез много добре разиграна контраатака в 71-ата минута. Илия Димитров изведе на чиста позиция Франса, който надбяга Оливие Вердон и стреля. Вратарят Пад отрази първия удар, но Франса стигна първи до топката и с глава я добута във вратата.

Три минути преди края на редовното време и Локо остана с десет души на терена, след като съдията Гинчев отстрани Антонио Вутов. Атакуващият полузащитник стъпи много грубо върху глезена на Педро Мачадо и заслужено беше отстранен.

Преди останалите мачове от кръга, в които играят лидерите, “Лудогорец” остава начело с два мача по-малко и с 23 точки, колкото има и ЦСКА 1948.

“Локомотив” придвижи на 6-о място, след като по-рано този сезон победи и “Левски”, а с ЦСКА-София направи равен.

Резултатите от четвъртък и петък:

“Арда” - “Хебър” (Пазарджик) 1:0

“Септември” (Сф) - “Спартак 1918 (Вн) 1:1

“Черно море” - “Ботев” (Враца) 2:1

“Ботев” (Пловдив) - “Славия” 1:0

в понеделник:

“Локомотив” (Пловдив) - ЦСКА 1948

ЦСКА-София - “Пирин” (Бл)

“Берое” - “Левски”