Възрастният мъж от Сливен, който бе обявен за починал в областната болница, а след това се "събуди" в погребална агенция, е починал. Това е съобщил пред бТВ кметът на село Дражево, родното място на 72-годишния човек.

За случая стана известно на 14 октомври. Мъжът е бил оставен на грижите на свой съсед от близките си, които заминали за САЩ.

Съседът се обадил в Бърза помощ, съобщавайки, че възрастният човек не вдига мобилния си телефон и не отговарял на позвъняванията на входната си врата.

Пристигналият екип разбил вратата и намерил стопанина на жилището в безпомощно състояние без признаци на живот.

Сложили тялото му в ковчег и го пренесли в погребална агенция. Личен лекар - на база на съобщението от спешния медик, му издал смъртен акт с диагноза инфаркт. Погребението било насрочено за следващия ден.

За изненада на погребалните агенти обаче "мъртвецът" се размърдал в още отворения ковчег. Те го вдигнали и го закарали в Спешния център, откъдето го насочили пак към болничната реанимация. Там бил в кома, но дишал самостоятелно. Смъртният му акт е бил анулиран.

В Спешната помощ в Сливен започна вътрешна проверка, чийто резултат не е обявен все още. 

Още тогава от местната болница в Сливен съобщиха, че 72-годишният мъж е в много тежко състояние, което е заблудило медиците. Той страдал от диабет, имал нисък хемоглобин и други заболявания. Вероятно е изпаднал в диабетна кома.