Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Акциите на американската компания за електромобили Tesla се сринаха с 6%, съобщи Forbes, водейки до спад на пазарната капитализация с 30 млрд. долара. 

В своя пик през ноември м.г. компанията бе достигнала стойност от 1,2 трилиона долара. Сега струва "само" 660 млрд. долара.

Според повечето анализатори причината е неясната съдба на сделката на Илон Мъск за социалната мрежа Twitter. Мъск се колебае дали да купи платформата, преди да е наясно с броя фалшиви профили в нея. 

Това обаче излиза скъпо на най-известната му компания. Към притесненията за Twitter се добавят и спадът в очакванията за производството на електромобили - Tesla по всяка вероятност ще успее да продаде около 1,2 млн. коли тази година, спрямо очакванията от 1,4 млн. бройки.

Вина за това имат локдауните във фабриките на Tesla в Шанхай, заради новата вълна от COVID-19 в Поднебесната империя.

Тази седмица се очаква и среща на акционерите на Twitter. Ако Мъск се откаже от сделката, ще трябва да им плати 1 млрд. долара обезщетение за това.

Междувременно германския концерн Volkswagen обяви, че ще надмине Tesla по производство на електромобили до 2025 г.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.