Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Традиционният прием на президента за 24 май беше свръхпосетен, нещо като светско-политическото събитие на годината. Интересът вероятно беше повишен и заради паузата от 2020 г. насам, наложена заради пандемията. 

На приема президент и премиер се постараха да изглеждат в отлични отношения. Камерите запечатаха широките усмивки на Радев и Петков, които иначе през медиите редовно си разменят забележки, а критиките на държавния глава към кабинета са почти всекидневни.

Най-любопитното присъствие в "Бояна" във вторник вечер не беше на Стефан Янев, бивш военен министър, бивш служебен премиер и бивша (поне официално) дясна ръка на Радев. Идеите на "Български възход", партията, която Янев обяви, че прави след като беше уволнен от сегашния кабинет, се смятат и за близки до някои схващания на президента.

Далеч по-интересна фигура от Стефан Янев обаче беше забелязана снощи на приема - главният прокурор Иван Гешев. През първия мандат на Радев Гешев положи сериозни усилия, за да разваля спокойствието на президента. Кулминацията на действията му - нареденото от него нахлуване в сградата на президенството през юни 2020 г., беше и един от сериозните тласъци за избухването на националните протести, чиито основни искания бяха смяната на правителството и оставката на главния прокурор. Оттогава Радев не е пестял негативните си оценки за обвинител №1, както и обратното.

На снощното събитие не бяха забелязани лидерката на БСП Корнелия Нинова (която отсъстваше и при официалната церемония по встъпването във втори мандат на Радев), както и бившият премиер и председател на ГЕРБ Бойко Борисов.

 В йерархията на културата е важно благородството на духа, а не богатството или властта, каза Радев в словото си.

 „Благодаря на всички вас, които съхранявате една вековна култура“, обърна се той към присъстващите хора на духа и ги поздрави, че със слово и дело градят бъдещето на България и задълбочават отношенията на страната ни в Европа и по целия свят.

Президентската двойка - Румен и Десислва Радеви, посреща премиера Кирил Петков и съпругата му Линда.

 

Депутати и министри дойдоха на приема

Президентът (1997-2002) Петър Стоянов разговаря със спортния министър Радостин Василев.

 

Стефан Янев
И Гешев се появи в "Бояна"

Коментари

путлер капут

Защо на всички снимки пУтков се хили кретенски? простата деса и идиотова в пограбални рокли ушити в атилиетата на телевизия планета. Пак там е ушита и червената рокля. Тъпотатката с бежавите гащи и диана ковачева са преоткрили тоалетите от 80-те.

путлер капут

Тези прости селяни са политическия елит на нацията... Народе?????

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.