Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Подкрепата за правителството и парламента намалява, разликата между ГЕРБ и "Продължаваме промяната" се увеличава, а при избори сега, в Народното събрание ще влязат осем формации, сред които и новосъздадената от бившия служебен премиер Стефан Янев партия "Български възход".

Такива са основните изводи от последното проучване на "Тренд", осветено на нагласите на българите спрямо основните институции и партии. Изследването е реализирано в периода между 4 и 11 май 2022 г. чрез пряко полустандартизирано интервю "лице в лице" с таблет сред 1002 души на възраст 18+ и е по поръчка на в. "24 часа".

"Пореден месец на ерозия в положителните оценки за работата на парламента и правителството", анализират социолозите.

През май 19% оценяват положително работата на парламента (при 24 на сто през април), докато 71% я оценяват отрицателно (66 на сто през април).

При правителството се наблюдава същият тренд – през април положителната оценка спрямо кабинетът е била 27%, докато през настоящия месец е вече 22%.

Почти всички привърженици на „Продължаваме промяната“ подкрепят правителството, докато симпатизантите на останалите партньори в управляваща коалиция са по-разколебани. Така например сред „Демократична България“ доминират положителните оценки за правителството, но близо 40% от тях имат отрицателна оценка. При БСП съотношението е обърнато в полза на отрицателните оценки. Електоратът на „Има такъв народ“ стои най-дистанциран от кабинета в сравнение със симпатизантите на останалите партньори.  

При президента този месец не се регистрира динамика спрямо предишния. Положителните оценки за неговата работа са 50%, докато отрицателните 40 на сто.  

ГЕРБ (23,8%) запазва лидерската позиция, а дистанцията им с „Продължаваме промяната“ (17,5%) се увеличава, поради продължаваща ерозия в подкрепата спрямо основната управляваща формация.

ДПС поддържа традиционните си нива от близо 11%.

Четвъртото място този месец се заема от „Възраждане“ (10,1 на сто), които изпреварват с няколко десети от процента БСП (9,5%).

На своя старт, „Български възход“ е шеста политическа сила с подкрепа от 7,6 на сто от гласуващите.

„Демократична България“ остава с подкрепа от 6,8% от гласуващите, следвана от „Има такъв народ“ с 5,8 на сто.

Под бариерата, но над процент подкрепа, са „Изправи се, България“ с 2 на сто и ВМРО 1,5% от гласуващите.

Коментари

Очевидно

манипулативно представяне. Посредствено и грубо необктивно. Ще им се на гербаджиите отново да яхнат управлението и вият от злобно безсилие.

путлер капут

Съгласен съм! Манипулацията е очевидна! Кой нормален човек ще гласува от тук насетне за доказаните гЪзолизци на мУтрофанова и свининова от ДеБилите и пп-проститутките на путлер!

ГЕРБ,

това социологическо проучване можете да си го заврете вгз!

путлер капут

всъшност ДеБилите и пп-проститутките на путлер си завряха главите дълбоко в дебелия гъз на свининова! на тиквата главата му отдавна е в гъза на путлер!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.