В Германия е заловен смятаният за поръчител на убийствота на Станка Марангозова - Иво Масларов. Това съобщиха на нарочен брифинг от Военно-окръжна прокуратура в София.

Жената беше брокер на имоти, сочена и като заподозряна в измами.

Иво Масларов беше издирван с червена бюлетина от Интерпол и е заловен в берлинското метро.

На 10 октомври 2019 година Марангозова беше застреляна в главата от моторист, който преминава край паркирания ѝ автомобил. До трупа ѝ имаше бяла роза.

Разследващите задържаха като организатор на покушението офицера от Националната служба за охрана Борис Иванов (затова и делото е във военна прокуратура), а като пряк извършител на убийството - Петър Костов.

Прокуратурата посочи Иво Масларов като поръчител. Предполага се, че мотивите за мократа поръчка са неуредени финансови отношения между поръчителя и жертвата. 

От прокуратурата уточниха още, че Борис Иванов също е привлечен към назакателна отговорност. Делото е в етап на досъдебно производство. Има повдигнати две обвинения - за убийство и за участие в организирана престъпна група с цел разпространение на наркотици.

По същото дело един от обвиняемите беше Веселин Денков - Весо Брадата. Той бе обвинен, че с Ивайло Масларов - доведен син на ексминистърката Емилия Масларлова, са изнудвали брокерката Станка Марангозова. Приживе тя бе подала жалба срещу тях.