Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Гърция е платила доставките на руски газ за април в евро, съобщи Атинската информационна агенция днес.

Плащането е станало според насоките на Еврокомисията, без да се нарушават наложените санкции на Москва, подчертават гръцките медии.

Съгласно споразумението с "Газпром" Гърция ще продължи да получава два милиарда кубически метра газ годишно. Около 45-55% от гръцките нужди се покриват от Руската федерация

Очаквано, руската държавна агенция РИА Новости обяви триумфално, че синьото гориво всъщност е разплатено в рубли. 

В края на март Владимир Путин издаде декрет, с който задължава клиентите на „Газпром“ да плащат в рубли. В декрета изрично се уточнява, че плащането ще се смята за завършено, когато платената във валута сума бъде конвертирана в рубли и я получи „Газпром“. За целта Путин препоръча на клиентите да си отворят две сметки – във валута и в руската парична единица.

Отварянето на сметка в рубли обаче нарушава санкциите, уточни ЕК по-късно. Това означава, че плащането от гръцка страна е направено в евро, а конвертирането се извършва от Русия - и не носи никаква полза за руската валута. 

Коментари

Опоzиция

От едната страна Кремъл шантажира, краде и подава топакта, а от другата страна копейкин с Р. Овчаров и Б. Борисов... я поемат и истерясват.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

К

Когато миналия месец България плати в евро/долари, от Газпром се направиха на велики и върнаха сумата. И сега понеже са терикати, повече няма да получат и една стотинка от България ... ама не посмяха да върнат еврата на Германия и Италия - с нас и Полша се самозстреляха в единия крак, а ако бяха върнали парите и на Германия, направо си правят харагири тия нещастници. ... каква хубава услуга ни направиха

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.