Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Молдовски следователи претърсват дома на бившия президент Игор Додон в негово присъствие при разследване за корупция и измяна, но той не е задържан, заяви днес заместник-председателят на неговата партия Влад Батринча, цитиран от Ройтерс.

По-рано Батринча каза, че Додон, който е лидер на проруската Партия на социалистите на Република Молдова, е бил задържан. Информацията се потвърди и от държавното обвинение.

"Игор Додон бе задържан тази сутрин за 72 часа. Той бе задържан в центъра за временно задържане към Националния център за борба с корупцията", заяви говорителка на главната прокуратура.

Изпълняващият длъжността главен прокурор на Молдова Думитру Робу каза по-рано днес, че Додон, който беше президент от 2016 до 2020 г., е бил задържан за 72 часа.

Кремъл заяви, че е разтревожен от медийните съобщения, че Додон е задържан. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков призова молдовските власти да зачитат правата на бившия президент.

Разследването на евентуални закононарушения, извършени от Додон, се базира на подозрения в "държавна измяна, пасивна корупция, финансиране на политическа партия от престъпна организация и незаконно обогатяване", става ясно от изявлението на главната прокуратура.

БТА

Коментари

путлер капут

Ех, кога ще ги стигнем молдовците и за държавна измяна ще бъдат арестувани путювските лайна - гумен гадев, свининова, тиквов, кАстадинь, волния, пУтков, атанас атанасов, рундю иванов и славуца?!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.