"Милан" стана шампион на Италия за 19-и път и първи от 11 години насам. „Росонерите“ не допуснаха изненада в последния кръг на "калчото" и след победа с 3:0 като гост над "Сасуоло" завършиха на върха с две точки пред втория "Интер", който също спечели последния си мач у дома срещу "Сампдория" също с 3:0.

"Дявола" реши съдбата на титлата още до почивката, когато паднаха и трите гола. Оливие Жиру вкара два, а Франк Кесие добави третия, като за всичките асистира Рафаел Леао.

През втората част Златан Ибрахимович се появи в игра за "Милан" и не след дълго прати топката в мрежата на "Сасуоло" с глава, но попадението бе отменено заради засада.

"Милан" се нуждаеше само от точка,за  да триумфира с титлата и с лекота изпълни задача. Тимът на Стефано Пиоли се чувстваше домакин на стадиона на Сасуоло, като 18 000 тифози на отбора създадоха подобаваща шампионска атмосфера за любимия си тим.

В същото време запалянковците стартираха шампионските празненства на прочутия площад "Дуомо" още преди последния съдийски сигнал.

Третото място е за "Наполи", а четвъртото за "Ювентус" - те допълват карето за Шампионската лига. Идната седмица "Рома" играе финал в Лигата на конференциите с "Фейенорд". 

"Дженоа" и "Венеция" изпаднаха.