Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Ню Йорк таймс" публикува разследване за екзекуцията на 8 мъже в Буча на 4 март, което е придружено с видео кадри от очевидци и охранителни камери. Повечето от жертвите са били в местната териториална отбрана, след което са били убити невъоръжени - без да представляват реална заплаха за нашествениците.

На едно от видеата се вижда как 9 мъже вървят в колона по един, под прицела на руски войници, и застават до офис сграда на сдобилата се с мрачна слава заради големия брой убити - улица "Яблонска". След това видеото прекъсва. Свидетели твърдят, че са се чули множество изстрели. По-късно руски войници се върнали без пленените украинци.

 

Един от мъжете по чудо е оцелял, след като куршумът, с който е бил поразен, не е пронизал жизнено важни органи. Иван Скиба, 43-годишен строител, разказал пред "Ню Йорк Таймс", че 15 минути се е преструвал на умрял, докато руснаците екзекутирали останалите му другари. Той ясно помни как до него паднал ранен украинец, който руски войник довършил с още един куршум.

"Бях прострелян и паднах. Куршумът нахлу в мен отстрани", отбелязал той, като лекарят от Буча, който го прегледал, изтъкнал пред американския вестник, че Скиба има изходна рана в лявата част на корема си. "Паднах и започнах да се преструвам на мъртъв. Не се движих и не дишах. Беше студено навън, можеше да видиш дъха на хората".

Когато спрял да чува гласовете на окупаторите, Скиба скочил на крака и побягнал. 

Американското издание публикува и запис от дрон, направен на 5 март. Клипът показва телата, лежащи близо до офис сграда, а до тях - двама руски войници на пост.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.