Телата на трима мъже, видимо измъчвани и след това застреляни, са били открити вчера в яма близо до Буча, съобщи днес киевската полиция, предаде Франс прес, информира БТА.

Тримата са били с вързани ръце и завързани очи.

„Жертвите са били дълго измъчвани…Накрая всеки от тях е бил застрелян в слепоочието“, посочи в съобщение началникът на полицията в украинската столица Андрий Небитов. Той уточни, че ръцете на мъжете са били вързани, те са били с превръзки на очите, а устата им е била запушена.

Трите тела са били открити в Мироцке – село близо до Буча. Град Буча, разположен недалеч от столицата Киев, стана символ на военните зверства в Украйна. Там бяха открити много трупове на цивилни, припомня АФП.

По предварителни данни, окупаторите са се опитали да прикрият следите от насилието си, затова са хвърлили труповете в яма и са ги затрупали с пръст, каза Небитов.

Киев обвинява руските сили в извършване на кланета, след като в райони около Киев, които за известно време бяха окупирани от руската армия, бяха открити десетки трупове с цивилни дрехи.

Тази седмица украинското правосъдие повдигна задочни обвинения срещу 10 войници от руска бригада, която е била разположена в района по време на кратката му окупация, в „жестоко отношение към цивилни и други нарушения на законите по време на война.