Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер, който е приближен на президента на Русия Владимир Путин, ще напусне съвета на директорите на "Роснефт". Това съобщи руската петролна група, цитирана от Франс прес и БТА. Същото ще направи и германският бизнесмен Матиас Варниг. 

Според "Роснефт" Шрьодер е информирал компанията, че не може да продължи да изпълнява функциите си в рамките на управителния орган.

"Отнасяме се с разбиране към решението им и благодарим за постоянната помощ", обяви руският гигант в комюнике, цитирано от Ройтерс.

Бундестагът, долната камара на германския парламент, реши вчера да лиши Шрьодер от някои привилегии, с които се е ползвал в качеството си на бивш канцлер - отнеха му бяха офиса и персонала.

Депутатите от Европейския парламент също са приели с мнозинство резолюция с необвързващ характер, с която искат той да подаде оставка, припомня АФП.

Герхард Шрьодер бе подложен на остри обществени критики заради факта, че запази доходоносната си позиция в съвета на директорите на "Роснефт" след началото на инвазията.

Напускането на канцлера и Варниг идва след оттеглянето на петима други чуждестранни вицепрезиденти на "Роснефт", съобщава Ройтерс.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.