Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Евродепутатите засега няма да искат включването на бившия германски канцлер Герхард Шрьодер в санкционния списък на ЕС.

Засега само се отправя призив към него да се оттегли от ръководните си постове в „Роснефт“ и „Северен поток“. Той се съдържа в приетата с вдигане на ръка резолюция на Европейския парламент за социалните и икономическите последици за ЕС от войната на Русия в Украйна и укрепването на капацитета за действие на съюза.

Подобен призив е отправен и към бившата австрийска външна министърка Карин Кнайсъл. Тя също работи в „Роснефт“. Руският президент Владимир Путин бе гост на сватбата й през 2018 г. По-късно стана ясно, че той и подарил обици за 50 000 евро.

Предложението Шрьодер да бъде включен в санкционен списък бе в проекта на испанския евродепутат либерал Луис Гарикано. То обаче не попадна в окончателния вариант на проектодокумента.

В резолюцията се отбелязва, че бивши правителствен ръководители като Еско Ахо (Финландия), Франсоа Фийон (Франция) и Волфганг Шюсел (Австрия) вече са се оттеглили от постовете си в руски компании.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.