"Днес работата на БФС беше подкрепена от 435 делегати. Протестите на феновете са платени, знаете от кого. Не БФС е виновен за състоянието на клубовете на тези фенове. Всичко това се провокира от една група младежи, които са решили, че на всяка цена трябва да поемат властта."

Това заяви президентът на БФС Борислав Михайлов пред журналисти след края на 10-ия редовен конгрес на централата, на който беше приет бюджет на централата за пет години непред, както и поредната стратегия за развитие на футбола.

Михайлов добави, че финансовото състояние на съюза е стабилно, въпреки липсата на каквато и да било подкрепа от държавата и общините. Подкрепата на 435 делегати днес го успокоявала, че върви в правилната посока.

"Бюджетът е стабилен, както виждате в графа държава и общини пише нула. Горд съм, че и без подкрепата на държавата сме стабилни. За всяка една от петте години в следващия период финансовата рамка е между 19 милиона и 19,2 милиона лева. Всички събития и ангажименти са обезпечени - масов футбол, национални отбори, женски футбол. Бюджетът е публичен, може всеки да го види", рече той.

"Всичко, което трябва да се прави, БФС го прави. Моята работа е повече мениджърска работа и аз лично съм доволен от себе си", добави Михайлов.

"Ние като екип сме избрани за 4 години на 12-и октомври 2021-а година на извънредния конгрес. А днес да дойдат толкова много хора на редовен конгрес, който не е изборен и реално няма интрига, това говори за подкрепа. Надявам се нещата да се поуспокоят. Остават 3,5 години до края на мандата, нека да работим в името на футбола, а не да затъваме в постоянни проблеми", каза още вратарят на Четвъртите в света.

Президентът на БФС заяви, че 64-те клуба, които не бяха върнати след изкючването им покрай подкрепата за Димитър Бербатов, "имат своето място в редиците на футбола", но трябва да минат по каналния ред, да си оправят документите и т.н. Ако си коригират грешките, могат да станат временни членове до следващия конгрес.

"Не съм бил нервен. Но толкова критики и дори помия, която се изсипа, няма как да ме откаже. Неприятно е, но подкрепата днес отново ми дава сигнал, че вървим в правилната посока", рече Михайлов.

Все още той като президент и изпълнителният комитет, избрани на конгреса през есента на 2021 г., не са вписани в съда. Според Борислав Михайлов това не бивало да се смята за проблем, дори и два клуба от аматьорския футбол да продължат с жалбите си.