Гриша Ганчев ще отговори на въпросите на феновете на ЦСКА-София, съобщи клубът с пост във фейсбук, където такива могат да се задават до понеделник, 23 май.

"Опитвайки се да обясним ясно, случващото се в клуба, отново даваме думата на вас - нашите фенове. Собственикът на ЦСКА ще отговори на въпросите ви в интервю, качено в каналите на клуба, и ще засегне всички теми, които ви интересуват. Забранени въпроси няма. Може да отправите вашите като коментар под този пост до понеделник (23.05.)", се казва в публикацията, към която има изображение на собственика на клуба.

ЦСКА-София за първи път прибягва до такава мярка в опит да потуши напрежението сред запалянковците. За поредна година "червените" останаха втори в Първа лига, а изпуснаха и Купата след загуба и много анемично представане на финала срещу "Левски".

Още преди големия сблъсък в неделя различни запалянковски организации публично започнаха да изразяват недоволството си от клубната политика. Изпочупени бяха прозорци и врата на ст. "Българска армия", а днес сайтът Sportal.bg публикува снимки на унищожени врати на терена. Те бяха бързо заменени за домакинството на "Ботев" (Пловдив).

Играчите бяха обиждани и замеряни с банани и други предмети. Четирима отказаха да играят

Грозни сцени се разиграха на преди шампионатния мач с "Ботев" (Пловдив). Запалянковци посрещнаха играчите с обидни скандирания и хвърлени предмети (имаше и банани) пред централния вход на стадиона, а десетки полицаи заградиха съблекалнята на "червените".

Футболистите не успяха да стигнат дотам и бяха принудени да влязат през сектор "Б".

Чуха се и обидни скандирания по адрес на Гриша Ганчев.

Заради обидните възгласи и жестове (и на расистка основа) четирима футболисти отказаха да играят - Брадли Мазику, Амос Юга, Йоан Баи и Маурисио Гарсес.

"Гневът, яростта и омразата със сигурност няма да доведат до положителни неща за нашия клуб"

Заради грозните сцени клубът излезе с позиция със следния текст:

"Клубът ни разбира разочарованието и недоволството на всички, които обичат отбора, но за съжаление не можаха да бъдат зарадвани с добра игра и трофей на финала. Осъзнаваме, че с неубедителното си представяне в този мач, както и през пролетния полусезон, тимът е големият длъжник на публиката. Приемаме градивна критика към играчи, треньори и ръководство.

Всички наши фенове имат пълното право да търсят развитие и да изискват промяна, да критикуват конструктивно и да предлагат решения. Но начин, който съсипва имиджа на клуба и може да доведе до тежки последици в международен план, вярваме, не е правилният. Това не е пътят да докажем, че сме европейски клуб, към чието израстване се стремим и ще предприемем спешни мерки да постигнем.

Категорично не приемаме да се стига до крайности и ексцесии, да се заплашват и атакуват футболистите на расова основа, да се чупи и поврежда имущество на стадиона, да се саботира провеждането на двубоя с Ботев и всякакви други прояви в разрез с нормалното поведение.

Гневът, яростта и омразата със сигурност няма да доведат до положителни неща за нашия клуб, особено когато емоциите, а не разумът, надделяват.

ЦСКА винаги е бил лицето на клубния ни футбол пред Европа и света. Нека не разрушаваме тези градени с десетилетия имидж и харизма на величие."

Поредна нула за "червените", "Ботев" е на бараж за Лигата на конференциите

В мач с три греди (две за домакините) ЦСКА-София и "Ботев" направиха 0:0 на ст. "Българска армия". Това е пореден двубой, в който "червените" не успяха да отбележат гол. А "канарчетата" си гарантираха четвъртото място, което ще му осигури бараж за Лигата на конференциите. Третото най-верояттно е за "Левски", който си осигури завръщане в Европа като носител на Купата.

На трибуните имаше 200-300 фенове на ЦСКА-София, а сектор "Г" беше празен. След срещата зрители се струпаха пред съблекалнята, а отборът беше изведен през сектор "Б" - откъдето и влезе. Треньорът Алън Пардю и играчите отказаха изявления.