Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Осем случая на изнасилени от руски военни деца в един ден - за това съобщава украинската омбудсманка по човешки права Людмила Денисова, съобщи Гордон.ua.

"Вчера само за час към линията за сексуални насилия се обърнаха 10 души, от тях осем съобщиха за изнасилване на непълнолетни. Сред тях две момчета на 10 години", разказва тя в Telegram. "За същото денонощие телефонната линия получи над 56 обаждания."

От зверствата на окупаторите кръвта изстива, казва Денисова.

"Тризначки, на девет години, момичета. Изнасилени от рашистите, получили тежки травми на половите органи. Всичко пред майката - тя е в шоково състояние. 

Обърнала се майка, пред очите й изнасилват деветмесечната й дъщеря със свещ. 

Момче на годинка, изнасилват го двама, умира.

Момиче на две години, изнасилват я двама, останала жива.

Изнасилили са и мъже на 67 и 78 жодини."

Руснаците провеждат геноцид срещу украинския народ, убедена е тя. 

"Това е нарушение не само на нормине на международното хуманитарно право, но и самата същност и морал на цивилизования свят!", казва Денисова.

За всички случаи се съобщава на комисията към ООН за разследване на нарушенията на човешки права по време на руската инвазия, допълва тя. И зове всички партньори на Украйна да увеличат санкционния натиск върху Русия.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.