“Локомотив” (София) се наложи с 3:2 над “Левски” в горещо и зрелищно столично дерби от 10-ия кръг на Първа лига, играно на стадиона в “Надежда”.

Юношата на “сините” Илия Димитров, който влезе като смяна, наказа бившия си отбор с гол в 90-ата минута. Две попадения наниза Красимир Милошев, докато за “Левски” с далечни удари се разписаха Георги Миланов и Патрик-Габриел Галчев.

Домакините повеждаха на три пъти. Още в началото при сблъсък със свой съотборник получи защитникът на “Левски” Сонко Сундберг, който е по-въпрос за мача с ЦСКА-София, както и Билал Бари, който не игра днес.

До днес “Левски” имаше една загуба и само един допуснат гол, но този път показа много колебания в защита, отчасти и заради пренареждане, предизвикано от излизането на Сундберг.

Домакините откриха резултата още в 8-ата минута, след като Красимир Милошев наказа грешка на вратаря Пламен Андреев при центриране от корнер.

"Сините" бързо възстановиха равенството - Георги Миланов вкара перфектно от свободен удар. Пет минути по-късно дойде нелепата контузия на Сундберг.

До края на полувремето интересни ситуации имаше и пред двете врати. Филип Кръстев удари греда с глава след центриране на Ивелин Попов.

Домакините отново излязоха напред в резултата в 53-тата минута. Милошев открадна топката  от Андриан Краев, изстрелът му от дистанция се отклони в крака на Ван дер Каап и влезе точно до дясната греда на Пламен Андреев.

В 74-ата минута Патрик-Габриел Галчев, който пък е играл за Локо като юноша, изравни с много красив гол за 2:2. Той дриблира, навлезе към центъра от левия фланг и отправи далечен шут, сварвайки неподготвен вратаря Александър Любенов, който бе доста нестабилен през целия мач.

“Левски” тръгна да прави пълен обрат и бе наказан в 90-ата минута. Точен отблизо бе Илия Димитров.

Попадението беше гледано с ВАР почти две минути, като съмненията бяха за игра с ръка на Божидар Кацаров при овладяване на топката. Такава има, но Железов сам изгледа ситуацията на монитора и потвърди гола.