Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

С тежки обвинения към коалиционните си партньори, в частност "Продължаваме промяната", излезе в понеделник лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов - по традиция - чрез фейсбук публикация.

Трифонов твърди, че ПП взима еднолични решения, не се допитва до коалиционните си партньори. Освен това: отделни представители на формацията - като вицепремиера и финансов министър Асен Василев и шефката на кабинета на премиера - Лена Бориславова, не само се "обаждат" по теми, от които не разбират, ами и говорят неистини.

По отношение на самия Кирил Петков, лидерът на ИТН говори за опити за заобикаляне на националния интерес по темата "Република Северна Македония". А в заключение пита какво стана с осветляването на далаверите на ГЕРБ и защо имало кадри на бившата управляваща партия на министерски постове. (Не се посочва кого визира Трифонов. За кадър на ГЕРБ минава военният министър Драгомир Заков).

"Защо казвам всичко това? Казвам го като предупреждение" -  заявява Трифонов, като не става ясно какво следва от въпросното "предупреждение".

Според данните от проучване, което "Тренд" публикува днес, отново избирателите на ИТН са най-недоволни от участието на партията в управленската коалиция. 

Миналата седмица "Демократична България" изброи в 8 точки и много подточки при какви обстоятелства ще подкрепя коалицията.

Ето и пълния текст на публикацията на Трифонов:

"Напоследък стават непонятни неща в управлението на страната.

Да, знам, че звучи малко странно, при положение, че "Има такъв народ" е част от управляващата коалиция, но е факт. Нелеп факт. Защото представителите на "Продължаваме промяната" в този кабинет нито се допитват до коалиционните си партньори, нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат. И много често това изобщо не е добро за страната.

Много често и говорят. Разни хора от тях говорят без да има нужда по теми, от които не разбират. Примерите са много. Например, за проблема със спрените газови доставки и преговорите за нови енергоизточници, най-изненадващо се обаждат финансовият министър Асен Василев и, представете си, Лена Бориславова. И двамата са невероятни експерти по енергетика, особено Лена. По-лошото е, че говорят неверни неща, например за очакваната цена на газа. И не само. Създават неверни очаквания. И вредят на трудно провежданите преговори.

Друг пример. В тази криза, създадена от войната в Украйна, сума ти хора обясняват какви мерки ще се приложат. Обясняват ги, все едно са последна инстанция. Обясняват и обещават. С малката разлика, че нищо от обещаното все още не е обсъдено и не е прието от коалиционните партньори. Или пък опитът на Асен Василев да прескочи не само парламента, а и коалиционното споразумение за начина, по който страната да приеме еврото. 

За проблема със Северна Македония е направо ненужно да ви говоря. Защото всички разбраха за нерегламентираните опити на Кирил Петков и съветниците му да заобиколят националния интерес.

Къде останаха обещанията, че всеки ден ще осветлява по една далавера на ГЕРБ? Къде са онези открити осем милиарда крадени пари? Къде е премахването на модела "ГЕРБ", при положение, че в кабинета има кадри на ГЕРБ като министри?

Защо казвам всичко това? Казвам го като предупреждение.

Надявам се да са ме разбрали."

Ключови думи

Коментари

Че ти

беше тоя, който институционализира чалгата в политиката, бе плешив! ГЕРБ са типичен пример за политическа чалга партия, селяндур до селяндура, а начело една мутра. Кога реши, че политиката ти е нещо по-различно от скапаната ти чалга? То и затова те харесва булгар-простака, защото 3 десетилетия го облъчваше с простотията си!

учиндолския

Тоз фен на Меди доганчето и Гоце откога взе да разбира от политика, че взе да дава и акъл, долно човече е Славуча.....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.