Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Полската носителката на Нобеловата награда за литература Олга Токарчук нарече Русия заплаха за "свободния свят", предаде Асошиейтед прес, информира БТА.

Според нея руската атака срещу Украйна е ехо от Втората световна война.

Олга Токарчук изрази мнението си по време на писателски фестивал в Йерусалим.

"Поляците споделят украинското усещане за опасност, която Русия представлява за свободния свят", каза нобелистката. Тя добави, че правителство в страната ѝ е предупреждавало за риска от руската агресия от години.

Полша, западната съседка на Украйна, прие над три милиона украински бежанци след началото на руското нашествие в края на февруари. Варшава призова за строги международни санкции срещу Москва.

"Никой не би могъл да си представи, че тази война ще бъде толкова жестока... и че ще напомня за ужасните образи на Втората световна война", каза Олга Токарчук.

Тя бе удостоена с Нобелова награда за литература през 2018 г. Сред най-известните ѝ творби е историческият роман "Книгите на Яков".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.