Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Софийският градски съд отказа при поредния опит на Борслав Колев да го пусне с по-лека мярка за неотклонение. Мъжът, задържан като евентуален участник в схема за пране на пари около строителството на магистрала "Хемус", засега остава под домашен арест.

Миналия път дори адвокатите му извадиха документи, че се влошават резултатите на децата му в училище, докато е задържан.

Напротив - днес състав на СГС приема, че...

"... дори са събрани още доказателства, че е налице добре организирана и планирана схема за пране на пари, в която са взели участие и хора на високи държавни позиции."

На база на това съдебният състав смята, че около младия футболен съдия е "налице, макар и с намален интензитет, опасността от извършване на ново престъпление".

Колев бе задържан след действия на ГДБОП - докато прокуратурата обясняваше че й предстои да разпита 600 свидетели по своя проверка за евентуални злоупотреби при "Хемус". Той е обвиняем, че е изтеглил на каса около 53 млн. лв. през "сламени" фирми, които са регистрирани на различни лица. Именно Колев е ходил лично с "управителите" им и прибирал парите след теглене. Няма яснота по основния въпрос - какво ли ги е правил после.

Той първо поиска срещи с министър Бойко Рашков и главния прокурор Иван Гешев, получи ги, но после прокуратурата съобщи, че е посочил само лица,  сред които нямало такива, известни в публичното пространство.

Сега отказът да му се промени мярката в по-лека може да бъде обжалван пред САС.

Ето и съобщението на съда:

Софийският градски съд остави без уважение искането за по-лека мярка, подадено от обвинения за пране на пари от магистрала "Хемус" Борислав Колев.

От наличните и проверени доказателства може да се направи извод за съпричастност на обвиняемия към престъплението. Не са налице нови доказателства, които да оборват този извод, дори са събрани още доказателства, че е налице добре организирана и планирана схема за пране на пари, в която са взели участие и хора на високи държавни позиции, мотивира се съдът. Освен това продължава да е налице, макар и с намален интензитет, опасността от извършване на ново престъпление.

Определението подлежи на жалба и протест в 3-дневен срок пред Апелативен съд-София.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.