Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Три различни последствия от инвазията на руския президент Владимир Путин в Украйна бяха в центъра на новините днес. 

Украйна се събуди шампион на музикалния конкурс "Евровизия". Макар българското жури да не подкрепи парчето "Стефания" на "Оркестър Калуш", българската публика и публиката в цяла Европа гласува за тях. А Зеленски обеща догодина да е домакин на следващата в "свободен Мариупол". 

Финландия, след десетилетия неутралност, обяви официално кандидатурата си за член на НАТО. А шведският кабинет потвърди същия ход за Швеция - очаква се официално парламентите на двете съседки да решат тази седмица.

Именно по-малко контакт с НАТО искаше московският диктатор - един от доводите за инвазията. Сега обаче ще има още 1200 км граница с Алианса, въпреки плахия опит на някогашния му съюзник Реджеп Ердоган да затрудни влизането на скандинавците.

Американските танкери с газ, които трябва временно да покрият нуждите на България, пък вече са на път. А правителството работи за още диверсификация на горивата. Така след спирането от страна на "Газпром", надули цените многократно в последната половин година, България започва за пръв път от десетилетия да работи за освобождаване от руската енергийна зависимост.

Коментари

Не бързайте.

Не бързайте да броите Швеция и Финландия в НАТО. Нинова като наложи вето и.... до там.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.