Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Политиката на "Булгаргаз" е извън икономическата и управленската логика. Това обяви президентът Румен Радев по адрес на обявеното вчера поскъпване на газа за май с близо 14%.  Държавният глава говори след състезанието по лека атлетика за деца и младежи в рамките на инициативата "Спортувай с президента". 

"Тя е извън икономическата и управленската логика. Да обявяваме прогнозни цени за юни и за юли, а чак в средата на май да става ясно каква е цената за месец май. Бизнесът и потребителите искат да има предвидимост. Надявам се тази предвидимост да бъде осигурена в бъдеще, а по-ниските цени да бъдат дългосрочна поликита", уточни Радев. "Важни са устойчивите решения, изключително важно е и да има предвидимост в тази криза", допълни той. 

Относно редицата протести, обявени за 18 май, държавният глава заяви, че кризите - икономическа и социална, в които се намираме, са тежки, а дефицитът на доверие се е задълбочил.

"Най-важното е да не се допуска криза на доверие. Защото никое правителство не може да вади страната от тежки кризи при дефицит на доверие. А тези протести означават, че този дефицит се задълбочава и единственото устойчиво решение е диалогът. Открит и конструктивен диалог, в който да се чуят и уважават мненията на всички страни", каза категорично президентът Радев. 

Той не даде конкретен отговор дали според него предстоят предсрочни избори, но изтъкна, че "единствено от политиката на правителството зависи тежките икономическа и социална кризи да не ескалират в политическа".

Коментари

Въздухаря

Нашето президентче така се е разкрачило между двата стола,че скоро ще седне на сапа…..

Летеца

Пак го играе енергиен експерт. Толкоз много гърла са наредени на тая тръба, че силно се съмнявам някви денги да стигат до Газпром. А сега останаха гладни и реват ли, реват. :) ;)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.