Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Много е важно правителството да търси най-изгодните условия за България и тук става дума не само за цена, но и за устойчивост на доставките."

Така коментира президентът Румен Радев, който е на посещение в Чехия, новината за договорени доставки на втечнен газ от САЩ. За това беше съобщено след среща във Вашингтон на премиера Кирил Петков с американската вицепрезидентка Камала Харис.

Радев обяви, че не знае точните параметри на сделката и затова не може да я коментира, но уклончиво отбеляза, че е важно да има и устойчивост на доставките, не само колко ще се плати. След което поиска КЕВР и "Булгаргаз" да обявяват новите цени на газа за потребителите.

"Всеки опит за диверсификация в енергетиката трябва да бъде подкрепен. Не мога да коментирам тази сделка без да знам точните параметри на  измерения. Но е много важно правителството да търси най-изгодните условия за България и тук става дума не само за цена, но и за устойчивост на доставките, и за възможност българският бизнес, потребители, топлофикации да прогнозират своите разходи. Затова призовавам КЕВР и "Булгаргаз" най-сетне да обявят цените, защото бизнесът, топлофикациите, хората работят в неизвестност", беше единственият му коментар.

И ГЕРБ с някои съмнения

Сходни с тези на президента съмнения изразиха днес от ГЕРБ - колко дългосрочни ще са доставките, каква ще е цената, какви ще са количествата и пр.

Бившият енергиен министър на Бойко Борисов, сега депутат - Делян Добрев, коментира в кулоарите на парламента, че "още нямаме информация дали става въпрос за един танкер или за 20", каквато била годишната нужда на страната. Както и "тази ниска цена колко е ниска". 

Добрев попита още включен ли е транспортът в цената и колко ще са регулярни доставките. 

"Газът от САЩ може да бъде по-евтин, това е въпрос на търговски преговори. Надяваме се да са защитили такава цена и договорът да е дългосрочен", посочи той, но пак атакува по линия на т.нар. посредници: "Пак ли ще го прекарват през МЕТ, любимата на властта фирма, която е резервирала капацитет".

"Досега чухме едно обещание, една клетва от страна на премера, но ние се съмняваме - заради опита си с това правителство", завърши Добрев.

Ключови думи

Коментари

Въздухаря

Нашия въздухар така и не коментира устойчивостта на доставките от Газпром, там доставките следват либидото на педераста Милер и късия социопат от Кремъл....

asd

Да ти еба майката русофилска и родоотстъпническа, льотчик скапан. Всички русофили са, като някакъв тумор за развитието на България. От над 100 години източната кочина паразитира над нас и ни дърпа назад, не ни пускайки да се развиваме нормално. Поколения политици бяха руски марионетки и работеха против България. ДПС, всички групировки - все руски творения. Няма отърване от тоя руски тумор, който иска да обхване цялата планета.

Внос на газ от САЩ

Долно добиче е този въздухар. Да сте го чули да каже една дума срещу Русия от него? Прави ни на луди. А това за лудите може и да е вярно, след като спечели изборите.

Що ревете бе?

Що не мислихте пред урните, а сега ревете. Нали махнахте тирана и докарахте руския лайномет и шайката измамници. Яжте сега това което надробихте.

Тази

съветска фу-рашка, на всяка манджа, мерудия! Що не се скрие зад дебелите стени на президентството и не си дочака пенсионирането?

Чичо Фири,

объркал си сайта! Тук няма путинофили, русофили и всякакви техни метастази! Изключвам троловете и полезните идиоти, които напоследък все по-трудно се издържат. Много се обезцени рублата, затова. Та, успокой се и дишай дълбоко!

Тенкю дядовото,

а къде са тези които избраха РРадев и шайката измамници?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.