Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Швеция и Финландия може да станат цели за руските военни, ако се присъединят към НАТО и там алиансът разположи там свои войски. Това заяви заместник-представителят на Русия в ООН Дмитрий Полянски. 

Двете скандинавски държави са близо до това да подадат молби за членство в алианса, който е готов да ги приеме по ускорена процедура. Ако това стане, националните въоръжени сили и на двете страни, стават натовски войски.

Темата доминира военните комюникета от вчера, когато президентът и министър-председателката на Финландия обявиха, че страната трябва да се присъедини към НАТО. Швеция се очаква да съобщи решението си по въпроса в неделя, 15 май.

По фронтовете снощи Русия нанесе ракетен удар в пограничната част на Сумска област, а в Харковска войските ѝ се прегрупират за контранастъпление, съобщава сайтът НВ. Там Украйна онзи ден си върна част от окупираните територии. По Донецкото и Луганското направление украинските сили са отбили 18 атаки на противника, съобщи Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна. Унищожени са 13 танка, 8 артилерийски системи, 27 бронирани машини. Информацията не е независимо потвърдена.

Русия търпи търпи съкрушителни загуби при неуспешно настъпление към град Лиман в Източна Украйна, съобщи пред НВ шефът на Донецката областна военна администрация Павел Кириленко.

"Настъплението на врага е по лиманското направление, но всички негови опити да форсира реката и да се придвижи са неуспешни, врагът търпи сърушителни загуби", каза той.

Шефът на Световната организация по прехраната към ООН Дейвид Бийзли призова руския президент Владимир Путин да вдигне блокадата на украинските пристанища, за да бъде възстановен износът на зърно. В противен случай милиони хора в третия свят са застрашени от глад, каза Бийзли.

"Ако имате сърце за хората от останалия свят, независимо от това как си отнасяте към Украйна, трябва да отворите тези пристанища", каза Бийзли.

 

Коментари

Aми опитайте,

малоумни орки, и това ще бъде мизерният ви, но заслужен край!

А

може ли Москва да стане цел на НАТО?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.