Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Британските кралски пощи официално ще започнат употреба на дронове за доставки след дълго тестване, съобщи БиБиСи.

От Royal Mail са поискали 500 нови дрона от Службата за гражданска авиация на Великобритания. Те планират да въведат над 200 по 50 нови маршрута в следващите 3 години. 

Те ще са до отдалечени места, където обичайният транспорт стига, но трудно, скъпо и бавно. Последните тестове бяха миналия месец до Шетландските острови. 

Дроновете, които се ползват, са големи - с диаметър 10 метра на перките, с до 1000 км пробег и товароносимост до 100 кг. Проектирани са за доставяне на помощи в Африка и са задвижвани с два двигателя с вътрешно горене. Въпреки това въглеродните емисии са много по-малки от безпилотни или пилотни самолети, с които са тествани подобни маршрути през годините.

Този модел лети автономно, но бива наблюдаван от пилоти, които могат да поемат контрол, ако има нужда. Така дроновете могат да летят ефективно и в много лоши условия, каквито не липсват на Острова.

Разбира се, дронове от този тип не паркират в задния двор на потребителите, а само до местната пощенска служба, която после разнася доставките по домовете.

Доставката с дронове звучеше като фантастика до преди само няколко години. Сега отделни райони и цели държави въвеждат постепенно тази технология, а според анализатори в близкото бъдеще по-малки дронове ще станат основна част от "персонала" на спедиторските фирми.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.