България ще внася втечнен газ от САЩ на цени по-ниски от тези на "Газпром". Новината дойде от фейсбук профила на премиера Кирил Петков след срещата му с американския вицепрезидент Камала Харис. 

И докато президентът Румен Радев, който напоследък е в удивителен синхрон с ГЕРБ, и самата партия на Бойко Борисов, заредиха въпроси ама кога, как, колко и на каква цена, будната фейсбук общественост, доказала се като капацитет по всички теми - от протокол, през COVID, до военни действия, бързо разкритикува обувките на Кирил Петков при срещата му с Харис.

На "домашния фон" войната в Украйна не стихва. Но ако попитаме външния министър на Русия - Кремъл няма никакво, ама никакво намерение да се въвлича във война с Европа... Понеже Украйна е в Африка.

Русия обаче няма този сантимент, когато се опитва да продаде принудително "отчужденото" зърно от окупираните украински територии.

Пак у нас. Наближава неделя, тоест - финалът за Купата на България. А с това и нажежаването на напрежението между "Левски" и ЦСКА. Както обикновено - виновен е съдията.

И между другото, ако имате дете, което ще ходи на матура, имайте това предвид: