Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Асоциацията за превенция и лечение на зависимости "Само днес" стартира кампания в подкрепа на зависимите и техните семейства. Организират се серия безплатни семинари в платформата ZOOM, водени от специалисти.

От асоциацията отчитат повишение на консултациите и заявките за терапевтична работа с над 50% само за последната година. Темата за зависимостта обаче е много по-голяма. По публикации на Hemfelt, Minirth и Meier всеки зависим повлиява живота на средно 4 други човека – негови роднини, близки, колеги. Това са хора, които са пряко въвлечени в проблема и често развиват симптоми на т.нар. съзависимост. Зависимостта може и да е лична, но страданието, до което води, е споделеноу пишат организаторите. 

Основните теми ще са две:

1. Какво да правим, когато зависимостта влезе в семейството? - на 14, 21 и 28 май, от 18 часа

Серия от 3 безплатни семинара, в които участниците могат да получат отговори на въпросите си и подкрепа за това как да разпознаят симптомите на зависимостта; видовете зависимост и какво я причинява; как да разберат дали са в съзависимост и как да бъдат максимално полезни на болния и на семейството си. 

2.  Как да възпитаме уверени и независими деца? - през септември и октомври

Серия от 3 безплатни семинара, които помагат за разбирането на връзката родител-дете; кои наши действия носят риск за създаването на зависимо поведение; как да помогнем на детето да развие собствената си увереност.

Семинарите ще се проведат онлайн и са отворени за всички с интерес в темата. Участието е анонимно и без задължителна регистрация. 

Линк към семинарите -  https://bit.ly/3vjSpSQ 

Водещи на семинарите са Милена Петрова и Павел Павлов, терапевти по зависимости, лицензирани треньори към Гордън Тренинг институт по програмите "Трениране на успешни младежи” и "Трениране на успешни родители”. Двамата се занимават със зависимости още от 2008 г. и са създатели на асоциация "Само днес" и център за лечение на зависимости във Варна "Само днес". 

Паралелно със семинарите асоциация "Само днес" стартира и информационна кампания, която разказва за проблема през личните истории на семейства, преминали през него.

Можа де видите повече на сайта на организацията - samodnes.bg

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.