Мениджърът на "Манчестър Сити" Пеп Гуардиола заяви, че "всички в Англия подкрепят "Ливърпул" след победата на неговия тим с 5:0 като домакин на "Нюкасъл" в 36-ия кръг на Висшата лига.

"Сити" се върна на върха във временното класиране с 86 точки и вече има преднина от три пред "Ливърпул", който е с 83 след равенството с "Тотнъм". До края на сезона остават три кръга.

„Всички в страната подкрепят "Ливърпул". И журналистите, и всички“, каза испанският специалист пред телевизия beIN Sports след мача.

"Имате ли съмнения? Хайде, вие сте фен на "Ливърпул“, отвърна Гуардиола по-късно на пресконференцията на въпрос на репортер.

"Манчестър Сити" спечели пет титли от 2012 г. насам - след дълга пауза. Има общо седем. "Ливърпул" пък прекъсна 30-годишен период без титла през 2020-а, но е 19-кратен шампион на Англия, със само един трофей по-малко от рекорда на "Манчестър Юнайтед".

„Ливърпул" има невероятна история в европейските клубни турнири, но не и във Висшата лига, защото имат една титла за 30 години, но това не е проблем. Ситуацията е такава, каквато е“, коментира още Пеп Гуардиола.

„Знам, че понякога сме неудобни, но не ме интересува. Хората искат "Ливърпул" да спечели повече от нас. Това е нормално. Може би те имат повече привърженици от нас по света и в Англия“, добави каталунецът.