Не вярвам БСП да напусне коалицията, обяви премиерът Кирил Петков (ПП) по време на брифинг в Букурещ. Въпреки многото разногласия, коалицията продължава да работи и дава добри резултати, допълни Петков, цитиран от БТВ.

Той препотвърди позицията на „Продължаваме промяната”, че групата ще гласува „за” предоставяне на военно-техническа помощ за Украйна и припомни, че в четвъртък президентът Володимир Зеленски поиска военните български заводи да ремонтират украйнска техника.

Веднага след като делегацията му кацна в София, началничката на кабинета му Лена Бориславова отиде в "Панорама" и обясни, че първо военната помощ ще се гласува в пленарната зала (за това вече имало и предложение за извънредно заседание на парламента и от депутати от ПП, не само от ГЕРБ), а после коалиционните партньори щели да се разправят, давайки да се разбере, че партиите няма да развалят съюза си.

"Убедена съм, че ще намерим механизми, с които да се справим, защото сме длъжни да го направим - в момента България няма нужда от нестабилност", каза Лена Бориславова. 

На въпрос дали "Продължаваме промяната" биха направили ново правителство в комбинация с ГЕРБ, Бориславова каза, че тази идея няма как да седи на масата, без ГЕРБ да демонстрират желание за съдебна реформа и за скъсване с корупционното минало, което към момента не било факт.