Нов ден в Украйна - нови удари срещу агресора. Днес сградата на контролираната от окупатори администрация в Херсон бе бомбардирана, а експлозия взе живота на местния главен прокурор в непризнатата република "ЛНР". Украйна не е поела отговорност за атаките.

Но без значение дали украинци стоят зад днешните нападения, техните престъпления не могат да се сравняват с безчинствата, които агресорите са вършили месеци наред в Изюм. В околностите на града бе открит масов гроб. По данни на полицейски служител от Харковската област на територията му има заровени 440 трупа. Изглежда Изюм се превръща в новата Буча.

Германия трябва да стане най-добре оборудваната армия на Европа. Тази цел поставя самият канцлер Олаф Шолц, който често е обвиняван, че подхожда твърде меко срещу Кремъл. В миналото въоръжаването на Германия винаги е носило тревоги из Стария континент. Но днес една силна Германия би се превърнала в гарант за продължителен мир.

Някои навици обаче трудно се забравят. В обект на ожесточени крити и подигравки се превърна най-висшия германски генерал - Еберхард Цорн. Той публикува анализ, оценен като "зашеметяващо лош", в който прогнозира, че Русия е напълно способна да открие втори фронт срещу НАТО. Как? Елементарно, Уотсън - с пълна мобилизация. Да се чуди тогава човек какво чака Путин!

Сириецът, управлявал автобуса с мигранти от катастрофата с двама загинали полицаи, е пълнолетен. Той е роден през 2004, а не през 2007 г., както се твърдеше досега. Данните за възрастта на Омар Мохамад Али Абданму са доказани след експертиза, включваща образна диагностика, рентгенови снимки на ръцете, таза и костите. 

Как запекът вреди на сексуалния живот на скорпионите? И защо патетата следват майка си в индианска нишка? Учените, които са отговорили на тези и много ключови екзистенциални въпроси, са удостоени с тазгодишните Антинобелови награди.