Алън Пардю ще ръководи ЦСКА-София не само до края на този шампионат, но ще бъде начело на „червените“ и през следващия сезон, съобщи клубът на официалния си сайт.

Пардю застана временно на поста на мястото на подалия оставка Стойчо Младенов, а клубът стартира преговори със сърбина Саша Илич, оглеждайки се и за други наставници. Разговорите с легендата на "Партизан" обаче зациклиха. А след драматичния полуфинален реванш със "Славия", решен с дузпи, Пардю изяви желание да остане на позицията - след като досега е отказвал, бъдейки консултант на ръководството.

"В последните няколко дни британският специалист проведе редица срещи и разговори с ръководството на клуба, на които е била обсъдена моментната ситуация и той е изразил преките си впечатления от отбора през изминалите две седмици. Паралелно с това наставникът ежедневно водеше заниманията на тима на Панчарево с оглед на предстоящото в събота гостуване в Разград", съобщават "червените".

Самият Пардю е демонстрирал много позитивно отношение и амбиция за работа в дългосрочен план и е приел поканата на собствениците да помогне със своя богат опит, оставайки перманентно на треньорския пост. Към неговия щаб се присъединяват и няколко нови имена - сънародникът му Алекс Дайър, който за последно работи в шотландския "Килмарнък" и английския "Колчестър Юнайтед", както и младият треньор от школата Мартин Стоянов и анализаторът Христо Захариев, добавя ЦСКА-София.

„Винаги съм се старал да работя с млади хора, Мартин и Христо са отлични специалисти, които ще имат възможността да се учат от мен и Алекс. Надявам се това да им помогне да прогресират още повече и да имат възможността да приложат наученото от нас. Целта ми е да оставя наследство в ЦСКА и в бъдеще и тези млади треньори, които ще работят с нас сега, да могат да помогнат на клуба и през следващите години“, коментира Алън Пардю пред сайта на ЦСКА-София.

Финалът за Купата остава на 11 май

Финалът за Купата на България ЦСКА-София - "Левски" остава на 11 май (сряда), няма да бъде местен за друга дата, стана ясно днес. Имаше призиви да бъде преместен за неработен ден, но промяна няма да има. 

Така Алън Пардю ще се изправи за втори път срещу Станимир Стоилов и "сините". Двубоят в Първа лига наскоро приключи 0:0.