Според първоначалния план на Владимир Путин любовницата му Алина Кабаева е трябвало да обяви победата над Украйна на парада на 9 май. Това пише днес германският в. „Билд“.

Дълго време 38-годишната бивша художествена гимнастичка се криеше от обществеността. Според слуховете тя отдавна не е само любовница на 69-годишния Путин, а и негова съпруга. Кабаева има четири деца, смята се, че са негови. През 2015 година тя роди близнаци. А първото й дете се ражда още, докато Путин е женен за първата си съпруга.

През последните дни Кабаева внезапно се появи пред руската общественост и очевидно се е заела с пропагандата на Кремъл, убеждавайки сънародниците си, че войната в Украйна е продължение на войната срещу фашистка Германия и е справедливо отмъщение за понесените жертви през Втората световна война, пише още германският вестник.

Неотдавна тя се снима пред символа на руските военни Z на фестивал, носещ нейното име. Тя гордо показа и Георгиевската лента, с която е закичена.

Но това не е най-безвкусната й поява, не и ако се изпълни желанието на Путин. По негово настояване „най-гъвкавата жена в Русия“, както наричат в страната Кабаева, трябва да обяви на парада на 9 май победа над Украйна.

„Темата за войната не е само тема на миналото. 9 май е празник за цялата страна, за всяко семейство. Всяко семейство има военна история, която не бива да забравяме. Тази история се предава от поколение на поколение“, заяви неотдавна Кабаева.

Това, че дълго прикриваната любовница вече се появява навсякъде и поема задачи на Кремъл, показва и че Путин има нужда от всеки в своето обкръжение, за да поддържа илюзията, че води справедлива война, пише вестникът.

Кабаева се превърна в символ на Русия на олимпиадата в Атина през 2004 година. С Путин обаче се познава още от преди това. През 2007 година тя стана депутатка от партията „Единна Русия“. От септември 2014-а е председателка на медийната група „Национална медийна група“, която обслужва кремълските интереси.

Когато Кабаева се появи преди няколко дни публично, всички забелязаха огромната разлика във външния й вид. Тя видимо се е подлагала на козметични операции и според „Билд“ сега изглежда много по-добре, а според руския „Космопилтън“, тя явно използва услугите на пластичния хирург на Путин, тъй като двамата са започнали да си приличат.

За това къде е живяла досега с четирите си деца се носеха слухове. Смята се, че обитава огромна вила с тежко въоръжена охрана в Швейцария. Вилата се намира в Лугано. Там тя е родила близнаците си през 2015 година.

Първи за връзката на Кабаева с Путин съобщи вестник „Московский кореспондент“ през 2008 година. Малко след това вестникът бе закрит. Кремъл не отрече обаче написаното, но не го и потвърждава. На снимки в последно време се вижда и халка на пръста на Кабаева.

Гимнастичката е родена 12 май 1983 година в Ташкент. Според разследвания на фонда на Навални тя разполага с огромно богатство. Множество руски олигарси са подарили на семейството на Кабаева имоти, пари и други ценни подаръци. 

Това е причина да се обсъжда вкарването й в списъка със санкционирани руснаци от САЩ. Според американски дипломати обаче засега Вашингтон се въздържал от тази мярка, защото Путин щял да реагира твърде агресивно, писа „Уолстрийт Джърнъл“. Американците смятали, че ако санкционират и Кабаева, това ще торпедира евентуални шансове за мирни преговори с Москва.

От регистрите на имотите в Русия става ясно, че майката, сестрата и бабата на Кабаева притежават също луксозни къщи и апартаменти. Милиардерът Григорий Баевский приписал на сестрата на гимнастичката жилище от 228 кв. м в Москва. Баевский е известен като „имотният брокер на Путин“ и е дарявал апартаменти и на дъщерите му от първия брак.

През 2013 година пак той подарява на бабата на Кабаева имот с две къщи и площ от 3000 кв. м. в едно от луксозните предградия на Москва. Това съобщава Ройтерс. Имението се намира само на 15 минути от резиденцията на Путин в Ново Огярово, където той се прибира от Кремъл обикновено с хеликоптер.

Бабата получава и други подаръци. През 2015 година приятелят на Путин Пьотър Колбин й приписва два апартамента в центъра на Москва с обща площ 600 кв. м. Само 4 дни по-късно любимата баба отново е изненадана с подарък – Генадий Тимошенко, също близък приятел на Путин, й дава луксозно жилище с изглед към водата в Петербург.

Майката пък получава вила в Сочи. Там тя е съседка с бившия президент Медведев и директорите на “Газпром“. Пак като подарък на нейно име е вписан и луксозен апартамент в Москва.