Докато се опитва да отстрани от поста му изпълнителния директор на държавния оръжеен търговец "Кинтекс" - Александър Михайлов, Корнелия Нинова направии изненадващо посещение на предприятието - за среща с "ръководния състав".

Вицепремиерът и министър на икономикатае била придружена от шефката на ДКК Смиляна Нитова, а за посещението научаваме както от пресцентъра на ръководеното от Нинова министерство, така и от този на БСП, която тя също ръководи. Двете съобщения са идентични.

Не става много ясно каква е била целта на посещението. Но е цитирана министърката да казва: "Работете спокойно, винаги може да разчитате на подкрепа".

Нинова и Нитова се срещнали с всички директори на дирекции и отдели в дружеството. "Министър Нинова ги увери, че единствената цел на ДКК и Министерството  на икономиката и индустрията е държавното дружество да се управлява прозрачно, да се прекратят злоупотребите и източването", четем още, без да става ясно какви злоупотреби визират двете дами.

"Ръководният състав я увери, че не работят по договори за Украйна и Русия. Твърдението на досегашния изпълнителен директор, че има договор за 40 млн. евро и че това е причината да бъде освободен, беше опровергано от присъстващите. Те благодариха на Нинова, че е единственият министър, който е посетил компанията  и изслушал тяхното мнение" - говорят пресцентровете от името на "ръководния състав".

Както Клуб Z писа, Нинова опитва да отстрани Михайлов, което все още не е факт, защото той жали в съда. Тя се позовава на доклад на инспектората на министерството, който по думите й установил "редица нарушения и явен конфликт на интереси на изпълнителния директор", без обаче да посочи, че инспекторатът е отказал да извърши проверката с мотива, че няма такива правомощия.

Оказа се също така, че обвиненията на министърката се базират на сигнал от гражданин с име Иван Димитров - без самоличността му да е установена.

Въпросните 40 млн. евро, визирани в съобщението на МИ и пресцентъра на Корнелия Нинова на "Позитано" 20, за които тя получила опровержение от "присъстващите", касаят твърдение на Михайлов, че подозира зад уволнението си сделка на тази стойност, която е трябвало да финализира.

Той посочва също така, че в бранша е публична тайна, че българрски оръжия стигат до Украйна.