Тимът на ЦСКА се събра днес за зимната подготовка - засега без нови и продадени футболисти, а също така и без "дезертьори", както се изрази спортният директор Ивайло Котев.

Част от футболистите премина кръвни изследвания преди заминаването на лагер в Турция. Останалите ще дадат проби утре.

"В добро настроение съм, надявам се футболистите да са в същото и да стартираме подготовката с амбиция, обяви старши треньорът Стойчо Младенов. - Надявам се годината да е по-добра, затова и работим с толкова усилия. Амбицията не е без значение, надявам се въпреки трудностите и проблемите ни годината да е по-успешна. За момента няма да коментирам новите попълнения или изходящите ни трансфери. Развиваме се положително във всяко едно отношение, както спортно-технически, така и в ръководството. Ще продължаваме да работим по начина, по който досега работим със свободни агенти. Целите ни не са се променили, но е осъществимо да станем шампиони, не знам. Не искам да надувам излишно балона и да вкарвам напрежение излишно."

Младенов добави, че трима юноши ще почнат подготовка, но отсега даде да се разбере, че няма да им дава шансове напролет.

"Аз искам да ги предотстъпим, за да трупат опит и да развиват качествата си. Във втория полусезон всеки мач ще е финал и едва ли ще опрем до тях. Младите момчета имат качества, но нямат опит и не могат да ни помогнат", обясни Стойчо. 

Той коментира свое изказване по повод бъдещето си в клуба:

"Аз съм тук и работя за ЦСКА, а докога и как е Божа работа. За мен като треньор е добре да оставим това, което имаме, да не продаваме и да вземем още по-добри играчи. Действителността обаче е различна и сме наясно какво е състоянието на ЦСКА от финансова гледна точка."

Младенов категорично отрече конфликт с един от основните акционери - Петър Манджуков, за какъвто се писа преди Нова година.

"Нещата в клуба са спокойни и не очакваме да има дезертьори сред футболистите заради забавени заплати, каза пък спортният директор Ивайло Котев. - Нека оставим отбора да се подготви спокойно, за да ни е по-лек сезона. В близките дни ще обявим официално какви трансфери ще има. Работим и в двете посоки."