"Барселона", фаворит №1 за спечелване на турнира Лига Европа, отпадна на четвъртфинал от германския "Айнтрахт", записал една от най-големите победи в цялата си история. 

Тимът от Франкфурт триумрифа на "Камп Ноу" с 3:2, така е полуфиналист с общ резултат 4:3. Костич откри от дузпа още в началото, а Рафаел Боре удвои преди почивката. В 67-ата Костич реализира за 3:0, като потвърждение, че "Айнтрахт" не бе дошъл в Каталуния, за да се снима на стадиона.

Съдията даде 11-минутно продължение, в началото на което Серхио Бускетс намали, а в самия край Мемфис Депай бе точен от дузпа. Барса нямаше време за повече и отпадна горчиво.

А поражение имаше и на трибуните, тъй като се оказа, че там имаше около 30 хиляди фенове на "Айнтрахт" при дадени едва 5000 билета на гостите. Общо 79 468 души имаше снощи на "Камп Ноу", което означава, че повече от една трета са били на страната на германския отбор, а това не се случва често на тази арена. Нещо повече - гостите често надвикваха домакините.

Треньорът на "Барселона" Шави заяви, че обстановката на трибуните е повлияла на отбора му, но това не оправдава поражението.

А президентът на клуба Жоан Лапорта заяви, че се е почувствал "засрамен и оскърбен" 

„Честно казано, това, което се случи, ме кара да се чувствам засрамен и оскърбен. Имаше много привърженици на съперника и не толкова много наши.

Много съжалявам за случилото се, заяви Жоан Лапорта пред клубната телевизия на Барселона. - Можем да избегнем конкретни ситуации, а отсега нататък ще бъдем много по-стриктни. Няма да позволим подобно нещо да се случи отново.“

Последното бе по повод препродажбата на билети от местните на техните опоненти. По този начин те са показали не само липса на интерес към турнира, а най-вероятно са и спечелили пари.

А Германия имаше силна вечер, тъй като и "РБ Лайпциг" продължава, като на полуфиналите двата отбора се разминаха.

Резултати в Лига Европа

“Аталанта” (Италия) - “РБ Лайпциг” 0:2 (1:1 в първия мач)

“Барселона” - “Айнтрахт” (Франкфурт) 2:3 (1:1)

“Олимпик” (Лион) - “Уест Хем” 0:3 (1:1)

“Глазгоу Рейнджърс” - “Брага” 3:1 след продължения(0:1)

Полуфиналните двойки са:

“РБ Лайпциг” - “Рейнджърс” 

“Уест Хем” - “Айнтрахт”

"Рома" записа убедителна победа с 4:0 срещу "Бодьо Глимт" (Норвегия) в реванш от четвъртфиналите на Лигата на конференциите. Тимът на Жозе Моуриньо продължава напред с общ резултат 5:2, след като загуби първата среща с 1:2.

Николо Дзаниоло вкара хеттрик за успеха, а Тами Ейбрахам откри резултата в 5-ата минута. "Вълците" най-после успяха да победят "Бодьо". Двата тима бяха заедно и в груповата фаза, където норвежците първо унизиха италианския тим с 6:1, а после направиха 2:2 на "Олимпико".

Преди седмица скандинавците сътвориха обрат 2:1 в първия двубой от четвъртфиналите, но в реванша бяха тотално надиграни.

Резултати в Лига на конференциите

ПСВ “Айндховен” - Лестър” 1:2 (0:0 в първия мач)

“Рома” - Бодьо Глимт” (Норвегия) 4:0 (1:2)

ПАОК (Солун) - “Олимпик” (Марсилия) 0:1 (1:2)

“Славия” (Прага) - “Фейенорд” 1:3 (3:3)

Полуфиналните двойки са:

“Лестър” - “Рома” 

“Фейенорд” - “Олимпик” (Марсилия)