Западът - САЩ, Великобритания, ЕС и ИТ гигантите - могат да смажат пропагандата на Путин с възможности на социалните мрежи. Това призова в Twitter руският опозиционер Алексей Навални, който в момента излежава присъда в колония със строг режим.

Социалните мрежи могат да показват на руснаците 200 милиона реклами всеки ден, като така отворят "информационен фронт" срещу диктатора, смята Навални.

"Един изстрел от Javelin (амер. ракетна установка, б.р.) струва 230 000 долара. За тези пари можем да получим 200 млн. показвания на реклама в различни формати и да осигурим не по-малко от 300 хил. клика и не по-малко от 8 млн. гледания на видеа с истината за това, което се случва в Украйна", обяснява подходът си той. "За чудовищните истински загуби на армията. За яхтите и дворците на тези, които пращат войниците на бой. За избиването на мирните граждани. За това, че Украйна не ни е враг. За ръста на цените, за бедността, за санкциите."

Парите могат да се ползват конкретно за реклама на независимите медии, които са блокирани в Русия. Повечето руснаци имат напълно изкривена представа за случващото се в Украйна, подчертава опозиционерът.

"Истината и свободната информация удрят режима на Путин не по-лошо от Javelin", казва Навални.

Трябва да има безпрецедентна рекламна кампания, като на избори - нашият кандидат - "Мир", срещу другия кандидат - Путин, обобщава той.

"И нашият кандидат не може да загуби"