"Реал" (Мадрид) и "Челси" направиха класика за историята на Шампионската лига, в която рекордьорът по титли в турнира някак оцеля и е на полуфинал. Там го чака може би нова класика - срещу "Манчестър Сити" или градския съперник "Атлетико".

Но на първо време още има да се говори за четвъртфиналния реванш на "Сантяго Бернабеу", в който "Реал" загуби от "Челси" с 2:3, но продължава заради 3:1 в Лондон. "Сините" поведоха с 3:0 и се виждаха в следващата фаза, но домакините намалиха, срещата отиде в продължения и Карим Бензема за кой ли път спаси "лос меренгес".

Така "Челси" сдаде трофея - горчива детронация за тима и феновете му, но отборът показа, че е способен на битки и големи мачове, независимо от незавидното положение, в което се намира заради санкциите към Роман Абрамович.

Лондончани решиха да потърсят чудо, улеснени и от плахата игра на своите домакини преди почивката на "Бернабеу". В 15-ата минута Мейсън Маунт откри с премерен удар, а "Реал" бе далеч от блясъка си.

Това се задълбочи след почивката, когато Антонио Рюдигер удвои. Това стана в 51-ата минута. "Челси" продължи да разсича защитата на съперника си, който също застрашаваше вратата му и двубоят се превърна в атракция.

Гол падна във вратата на бившия вратар на английския гранд Тибо Куртоа - 3:0 в 75-ата, като точен бе друг германец - Тимо Вернер. Феновете на "Бернабеу" и домакините не вярваха какво им се случва. При този резултат "Реал" беше аут. А положението можеше да бъде и по-зле - в 61-ата Маркос Алонсо отбеляза гол, който не беше зачетен заради игра с ръка. За малко - ВАР се намеси.

А при 3:0 отборът на Томас Тухел изтърва отличен шанс. "Реал" обаче не спираше да опитва, Карим Бензема удари греда. В 80-ата резервата Родриго получи брилянтен пас от Лука Модрич и върна блясъка в очите на "мадридистите" - 1:3. 

А в продълженията не беше изминало много, шест минути всъщност, когато Карим Бензема показа, че е жокер, ас, коз или както искате го наричайте - 2:3. До края "Реал" ударжа финалния шурм на "Челси" и отново е на финалната права. 

А история бе написана и в другия четвъртфинал, в който "Виляреал" елиминира "Байерн", така очаква най-вероятно "Ливърпул", който има реванш с "Бенфика" в сряда. По-интересно отново ще е в Мадрид, където "Атлетико" приема "Манчестър Сити" (0:1).