"Виляреал" записа паметно постижение, като се класира за втори път в историята на полуфинал в Шампионската лига. "Жълтата подводница" потопи и "Байерн", след като в предишната фаза се справи с "Ювентус" - 1:1 (1:0 в първия мач).

Роберт Левандовски изравни резултата от двете срещи в 52-ата минута, а в 88-ата Самуел Чуквуезе технично направи 1:1 на "Алианц арена" и малко по-късно гостите ликуваха заслужено.

Че "Байерн" има проблеми личи дори в Бундеслигата, а "Виляреал", който показа, че върви възходящо след спечелената Лига Европа през м.г., се възползва от тях. Късмет за баварците е, че паднаха само с един гол на испанска земя преди седмица.

Преди почивката домакините така и не намериха рецепта срещу организираната игра на "Виляреал". 

През втората част "Байерн" вдигна оборотите и притисна опонента си. В 52-ата Дани Парехо сбърка, домакините отнеха топката и Томас Мюлер асистира на Левандовски за 1:0. Малко след това германският колос изтърва възможности за втори гол.

В тези минути тимът на Юлиян Нагелсман доминираше, ала не успя да подплати превъзходството си с второ попадение. 

В края обаче "Виляреал" издебна една от малкото си възможности в срещата и потопи в мъка стадиона край Мюнхен. Направи го резервата Самуел Чуквуезе, появил се на терена малко преди попадението си. "Жълтата подводница" почти сигурно ще спори срещу "Ливърпул" за място на финала.