Знаят се вече всички четвъртфиналисти в Шампионската лига. Жребият ще бъде в петък, а на него ще бъдат представени следните отбори: испанските "Реал" (Мадрид), "Атлетико" и "Виляреал"; английските "Ливърпул", "Челси" и "Манчестър Сити"; португалският "Бенфика" и "Байерн" (Мюнхен).

Снощи научихме последните 1/4-финалисти - "Виляреал" и "Челси".

"Жълтата подводница" потопи "Ювентус" - 3:0 (1:1 в първия мач), при това насред Торино. Головете паднаха в последните минути, когато изглеждаше, че мачът отива към продължения.

Жерар Морено трудно реализира от дузпа в 78-ата минута, след като малко преди това влезе в игра. В 85-ата Пау Торес удвои след ъглов удар, а в добавеното време Арно Данжума вкара от втори 11-метров удар, изработен от Морено.

"Ювентус" съжалява заради това, че направи пропуски в началните минути, когато можеше да си осигури аванс. След това двубоят бе "затворен", повече с мисъл да не се допусне гол, но "Виляреал" издебна момент. Дузпата в 78-ата бе отсъдена с ВАР за нарушение.

"Челси", който едва замина за Франция заради финансовите си проблеми покрай санкциите за Роман Абрамович, победи "Лил" за втори път - 2:1 (2:0 в Лондон). И той бе с жълти екипи.

Френският шампион видя надежда в 38-ата, когато Бурак Йълмаз откри от дузпа. Малко преди почивката Кристиан Пулишич изравни. В 71-ата Сесар Аспиликуета направи обрата пълен.